Close

Fotografije književne večeri s Hertom Miler u JDPu

LOGIKA 29. FEBRUARA – razgovor s Hertom Miler u Jugoslovenskom dramskom pozorištu vodili su Mihael Martens i Ivan Ivanji. Čitala je glumica Mirjana Karanović.

Herta Müller​, dobitnica Nobelove nagrade za književnost 2009. godine, predstavila se pred beogradskom publikom u okviru književne večeri koju su vodili čuveni nemački novinar i pisac Mihael Martens i pisac Ivan Ivanji. Život u totalitarizmu, strategije bekstva, odbrane ili barem očuvanja kako mentalnog tako i fizičkog zdravlja, neprestana potraga za slobodom od terora podjednako kao i od zagušljivosti, neiskrenosti i sveopšte paranoje, sve su to teme koje čine okosnicu književnog dela Herte Miler, jedne od najčuvenijih savremenih svetskih spisateljica.
Posebna poslastica ove jedinstvene večeri bio je nastup naše ugledne glumice Mirjane Karanović, koja je čitala izvode iz prevedenih dela Herte Miler.
U saradnji s izdavačkom kućom Laguna, koja objavljuje knjige Herte Miler u Srbiji, organizovano je i potpisivanje knjiga u foajeu pozorišta neposredno nakon događaja. Photo creds @aleksandar.dmitrovic.photography

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn